Placeholder Picture
Samen leren en ontwikkelen
Bol
hamburger menu
Placeholder Picture

Opleiders binnen onze opleidingsschool


 
Trion instituutsopleiders en schoolopleiders


Ewout Koster, schoolopleider Henegouwenlaan
De persoon die je bent, maakt je tot de leraar die je gaat worden. Toekomstige collega's begeleiden in hun ontdekkingstocht naar hun eigen invulling van het leraarschap, dat is wat de taak van schoolopleider voor mij zo geweldig leuk maakt. 


_HVA7087Anne Hermens, schoolopleider Oude Bosschebaan
Lesgeven leer je door vallen en opstaan, maar als je ziet wat je aan het einde van de rit gewonnen hebt, maakt dat de reis meer dan waard. Als leraar kun je het verschil maken en dat is wat het werken op een school zo speciaal maakt.
 

Michel van Gessel, instituutsopleider Jan van Brabantcollege
De allerbelangrijkste eigenschap voor een leraar is volgens mij nieuwsgierigheid. Dat leer je niet uit een boekje en ook niet door simpelweg meters te maken voor de klas. Nieuwsgierigheid is een houding en een vaardigheid. Als instituutsopleider bij Trion spreek ik stagiaires steeds aan op hun nieuwsgierigheid: interesse in leerlingen, onderzoekende houding, reflecteren op eigen handelen. En als dat lukt zie ik ze groeien in hun docentrol. 


Saskia Heunks, projectleider Trion en schoolopleider Henegouwenlaan
De moed van onze stagiaires inspireert me steeds opnieuw. Ik voel me bevoorrecht dat we deze aankomende collega's kunnen verwelkomen in onze opleidingsschool en dat we hen mogen begeleiden en opleiden. Van en met elkaar te leren binnen de school is van groot belang voor ons allemaal.


Katja van der Linden, instituutsopleider Oude Bosschebaan
Studenten zien groeien en ontwikkelen in het docentschap geeft mij voldoening en zorgt ervoor dat ik het werk als instituutsopleider als een mooie uitdaging blijf zien. Vertrouw je stagiaires en durf ze verantwoordelijkheden te geven zodat ze mogen ontdekken wie en wat ze als docent willen èn mogen zijn. 


Debbie Tanamal, schoolopleider Pius X College
De student het gevoel geven "Ik kan hier iets leren".
Een waardevolle plek creeëren waar de theorie tot leven komt, zie ik als één van mijn belangrijkste taken als schoolopleider.
 

Denise Vlooswijk, schoolopleider HenegouwenlaanRita Schildwacht, Instituutsopleider Henegouwenlaan en project-coördinator Trion


Trion bestaat uit de volgende deelnemers:
Fontys Lerarenopleiding Tilburg, Fontys ALO,  Stedelijk College Eindhoven, International School Eindhoven, Jan van Brabant College en Pius X-College