Placeholder Picture
Samen leren en ontwikkelen
Bol
hamburger menu
Placeholder Picture

Opleiders binnen onze opleidingsschool


_HVA7206
Trion instituutsopleiders en schoolopleiders

_HVA7154

De persoon die je bent, maakt je tot de leraar die je gaat worden. Toekomstige collega's begeleiden in hun ontdekkingstocht naar hun eigen invulling van het leraarschap, dat is wat de taak van schoolopleider voor mij zo geweldig leuk maakt. Ewout Koster, schoolopleider Henegouwenlaan.

_HVA7087
 
Lesgeven leer je door vallen en opstaan, maar als je ziet wat je aan het einde van de rit gewonnen hebt, maakt dat de reis meer dan waard. Als leraar kun je het verschil maken en dat is wat het werken op een school zo speciaal maakt. Anne Hermens, schoolopleider Oude Bosschebaan.

_HVA7160_bewerkt

De allerbelangrijkste eigenschap voor een leraar is volgens mij nieuwsgierigheid. Dat leer je niet uit een boekje en ook niet door simpelweg meters te maken voor de klas. Nieuwsgierigheid is een houding en een vaardigheid. Als instituutsopleider bij Trion spreek ik stagiaires steeds aan op hun nieuwsgierigheid: interesse in leerlingen, onderzoekende houding, reflecteren op eigen handelen. En als dat lukt zie ik ze groeien in hun docentrol. Michel van Gessel, instituutsopleider Jan van Brabantcollege.

_HVA7115

De moed van onze stagiaires inspireert me steeds opnieuw. Ik voel me bevoorrecht dat we deze aankomende collega's kunnen verwelkomen in onze opleidingsschool en dat we hen mogen begeleiden en opleiden. Van en met elkaar te leren binnen de school is van groot belang voor ons allemaal. Saskia Heunks, projectleider Trion en schoolopleider Henegouwenlaan

_HVA7137_bewerkt

Studenten zien groeien en ontwikkelen in het docentschap geeft mij voldoening en zorgt ervoor dat ik het werk als instituutsopleider als een mooie uitdaging blijf zien. Vertrouw je stagiaires en durf ze verantwoordelijkheden te geven zodat ze mogen ontdekken wie en wat ze als docent willen èn mogen zijn. Katja van der Linden, instituutsopleider Oude Bosschebaan.  


_HVA7105

De student het gevoel geven "Ik kan hier iets leren".
Een waardevolle plek creeëren waar de theorie tot leven komt, zie ik als één van mijn belangrijkste taken als schoolopleider. Debbie Tanamal, schoolopleider Pius X College.

_HVA7142

Denise Vlooswijk, schoolopleider Henegouwenlaan

_HVA7130_bewerkt

Rita Schildwacht, Instituutsopleider Henegouwenlaan en project-coördinator Trion.

Monique

Leerlingen voorbereiden op hun bestemming is mijn passie.
Deze passie overbrengen op toekomstige docenten is wat mijn taak als schoolleider interessant en leuk maakt. Monique Elbers, schoolopleider Jan van Brabant College Molenstraat-Gasthuisstraat
 
RoelGraafmans

Hoe belangrijk is het om ergens welkom te zijn? Een plek waar er naar je geluisterd wordt. Een plaats  waar je fouten durft te maken. Voor de ontwikkeling van de mens is dit veilige klimaat ontzettend belangrijk. Dit is voor mij de belangrijkste pijler binnen het onderwijs. Wanneer het gevoel tegenwerkt, zal de ontwikkeling van kennis haperen. Roel Graafmans, schoolopleider Jan van Brabant College locatie Deltaweg en locatie GasthuisstraatTrion bestaat uit de volgende partners:
Fontys Lerarenopleiding Tilburg, Fontys ALO,  Stedelijk College Eindhoven, International School Eindhoven, Jan van Brabant College en Pius X-College