Placeholder Picture
Samen leren en ontwikkelen
Bol
hamburger menu
Placeholder Picture

Culture is everywhere!

Internationalisation@home
Heb jij altijd al eens mee willen kijken op een International school, kennis willen maken met het TTO of les willen geven aan anderstalige leerlingen? Dan is deze module écht iets voor jou! Tijdens deze module ga jij kennismaken met verschillende vormen van taalonderwijs en burgerschapsvorming. Je komt in aanraking met onderwijs aan leerlingen met superdiverse achtergronden, qua taal, cultuur, religie, economische en politieke status. Je hoeft dus niet naar het buitenland om andere culturen te leren kennen, Nederland is een multiculturele samenleving en heeft daar dus veel in te bieden. Tijdens deze module ga je verschillende scholen bezoeken die werken in een internationale context. Elke school heeft zijn eigen manier van aanbieden van taalonderwijs en taalgericht vakonderwijs en zijn ze internationaal georiënteerd en houden ze zich bezig met intercultureel besef (van zowel de leerling als de docent). Je gaat mee kijken op de volgende scholen:

International School (ISE) Kennismaking met internationaal onderwijs, derde-cultuur-kinderen, eigen culturele identiteit.

Tweetalig Onderwijs Henegouwenlaan (TTO) Kennismaking met tweetalig onderwijs, de principes van CLIL, Burgerschapsvorming en persoonsvorming.  

Eerste Opvang Anderstaligen (EOA) Kennismaking met NT2 onderwijs, bezoek aan AZC en School23.

De groep bestaat uit ongeveer 12-15 (inter-)nationale studenten. De module sluit je af met een gezamenlijke eindopdracht.


Trion bestaat uit de volgende deelnemers:
Fontys Lerarenopleiding Tilburg, Fontys ALO, ESoE van de TU/e, Stedelijk College Eindhoven, International School Eindhoven, Jan van Brabant College, Pius X-College, Olympia vmbo Eindhoven, Huygens Lyceum, Frits Philips Lyceum-mavo èn het Strabrecht College