Placeholder Picture
Samen leren en ontwikkelen
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Ervaringen van onze stagiaires

Momenteel zit ik midden in mijn stageperiode voor hoofdfase 2. Ik volg de opleiding leraar gezondheidszorg en welzijn op de Fontys. Het Stedelijk College past perfect binnen het plaatje van mijn opleiding. Deze school heeft namelijk een mooi leerplein rondom het vak zorg en welzijn.
Van begin af aan voel ik me thuis op deze school, ik werd namelijk meteen opgenomen in het team. De begeleiding is super, er worden verschillende intervisies gehouden waarin stagiaires hun verhalen met elkaar kunnen uitwisselen. Op die manier leer je ook weer van elkaar. De begeleiding is ook super, ze zijn er namelijk echt om jou wat te leren en jou verder te helpen! Kortom: een echte aanrader!
Evi Jennissen, Locatie Oude Bossche Baan

Evi foto

Het eind van mijn oriënterende stage op het Jan van Brabant College zit er bijna op. Tijdens mijn stage op het Jan van Brabant College heb ik veel geleerd over allerlei facetten van goed docentschap. Momenteel ben ik eerstejaars student leraar scheikunde en natuurkunde op Hogeschool Fontys. Ik heb bij meerdere docenten de gelegenheid gehad om voor de klas te staan en mijn vaardigheden in te zetten op het gebied van pedagogiek, didactiek en communicatie. Het was ontzettend fijn om stage te lopen op een opleidingsschool waarbij theorie en praktijk zich goed afwisselden.
Als eerstejaarsstudent ben ik veel gegroeid als het gaat om het reflecteren op mijn eigen handelen. Mijn stage op het Jan van Brabant College is een belangrijk onderdeel geweest van mijn ontwikkeling als professionele docent. Ik ben beter bewust van wat voor belangrijke taak ik als docent natuur- en scheikunde draag, namelijk leerlingen helpen om beter begrip te hebben voor de wereld om ons heen. Ik heb met veel leerlingen een band gekregen, wat mij ontzettend heeft gemotiveerd om verder te gaan met docentschap.
Als ik aan het eind van mijn stage van leerlingen hoor dat mijn lessen ‘Litt’ waren, dan weet ik dat ik een succesvolle stage achter de rug heb gehad!
Chaima Fegrachi, Locatie Molenstraat  

Chaima

Sinds september 2017 loop ik stage op het Pius x college in Bladel. Ik ben bezig met mijn opleiding tot 2de graad Economie docent. De stage was eigenlijk vanaf het eerste moment goed geregeld, dit kan blijkbaar ook anders als ik mede studenten spreek. Mijn stagebegeleider neemt echt de tijd voor mij en ik kan eigenlijk altijd om hulp vragen als ik ergens mee zit. 1 keer in de maand komen we met alle stagairs (15 ongeveer) samen voor intervisie. De intervisie wordt door de IO vanuit de Fontys en de SO vanuit het Pius-X College geleid. Tijdens deze intervisie bespreken we casussen en werken we aan onze Buddy opdracht. Voor de Buddy opdracht ben ik gekoppeld aan een andere stagiair, waarmee ik samen aan mijn leervragen kan werken. Dit doen je o.a. door elkaars lessen te bezoeken en feedback te geven.
Niels Beerens, Pius X-college

foto Niels Beerens voor Trion si

Voltijd werken als ambulancechauffeur en daarnaast de deeltijd opleiding volgens tot docent geschiedenis 2e graads aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Momenteel zit ik midden in mijn oriënterende stage op de Jan van Brabant locatie Deltaweg, waarbij ik binnen de sectie geschiedenis en school perfect ben opgevangen.  Tevens een bijzondere ervaring om nu voor de klas te staan op de school waar ik zelf als tiener in de schoolbanken zat.
Al vrij snel in het begin van de oriënterende stage de mogelijkheid gekregen om lessen te geven, waaruit vertrouwen in mij als toekomstig docent wordt gesteld. Door kritische en opbouwende feedback door mijn werkbegeleiders, weet ik een zo maximaal mogelijk leerrendement te creëren. Door het enthousiasme, professionaliteit en vakinhoudelijke kennis van de werkbegeleiders en wederzijds respect, heb ik als stagiaire het gevoel deel uit te maken van de sectie en de school.
Ook is het voor een deeltijdstudent van belang dat er ‘begrip’ is voor de situatie. Een 36-urige werkweek in combinatie met een opleiding levert een druk bestaan op, maar door tijdige afstemming tussen student en werkbegeleiders is dit zeker geen onoverkoombare horde. Deze samenwerking ervaar ik als meer dan prettig!
Overigens hoop ik dat ik een volgende stage binnen Trion kan voortzetten. Ik kies er zelf bewust voor dit niet op dezelfde school te doen, maar een vervolg te geven aan een havo/vwo om mezelf zo breed mogelijk te oriënteren en ontwikkelen binnen de gehele opleiding.
Patrick Coppens, Jan van Brabant locatie Deltaweg

IMG_3127_bewerkt

Ik zit midden in mijn hoofdfase 2 stage op het Stedelijk College Oude Bossche Baan, waar ik nu een aantal maanden lesgeef. Al vanaf het begin van het schooljaar kreeg ik een heel positief gevoel op deze school. Ik wist niet zeker of het VMBO iets voor mij zou zijn, maar het werd al vrij snel duidelijk voor mij dat het VMBO écht wel de plek is waar ik thuis hoor. Mede door de goede en intensieve begeleiding op de school heb ik me in deze maanden voor me gevoel op vele vlakken sterk ontwikkeld. Ik steek daardoor ook veel meer energie in mijn stage, omdat ik elke dag met een heel fijn gevoel naar het Stedelijk ga. Volgend jaar, mijn afstudeerjaar, ga ik ervoor zorgen dat ik nog een jaar mag blijven stagelopen op het Stedelijk: een school waar ik me thuis voel.
Mitchell de Kleijn, Locatie Oude Bosschebaan


20292688_894195884061202_3771915

Mijn naam is Johnny Köhlbrugge en ik zit nu in het derde leerjaar aan de Fontys lerarenopleiding Tilburg voor het vak aardrijskunde. Ik loop stage op het stedelijk college aan de Oude Bosche Baan. Hier geef ik het vak Mens en maatschappij. Ik geef les aan vmbo basis, kader en EOA klassen. Het leuke aan het lesgeven/stagelopen op deze school zijn toch wel de leerlingen. Het zijn zeker weten niet altijd de makkelijkste leerlingen maar dat maakt het juist zo uitdagend. Voor deze leerlingen heb ik het gevoel dat je als docent echt iets kunt betekenen. Daarnaast zijn de collega's hier erg vriendelijk en hangt er een hele open en prettige sfeer.
Johnny Köhlbrugge, Locatie Oude Bosschebaan

Johnny foto

Mijn stage op het Stedelijk College Eindhoven te Oude Bossche Baan heeft ervoor gezorgd dat ik een duidelijk beeld heb gekregen van hoe ik mijzelf zie in het werkveld. Nadat ik mijn hoofdfase 2 stage en afstudeer stage hier met een voldoende heb voltooid was mijn liefde voor het VMBO een feit. Naast de doelgroep die mij erg aanspreekt kan ik ook alleen maar positief over de begeleiding. De aangewezen personen die betrokken waren bij mijn stage deden dit vol passie met de insteek om mij zoveel mogelijk te leren. Ik heb mezelf vanaf het eerste moment thuis gevoeld en mag met trots zeggen dat ik ondertussen een vaste aanstelling heb.
Baris Sahin, Locatie Oude Bosschebaan

_HVA0012

Ik zit nu in mijn eerste jaar aan de Fontys lerarenopleiding Tilburg voor het vak Duits. Mijn eerste stage heb ik net afgerond op het Jan van Brabant college, vestiging Molenstraat. Deze stage is mij heel goed bevallen. Er hangt een prettige sfeer op de school en de begeleiding is erg goed. Op deze school wordt lesgegeven op mavo, havo en vwo-niveau. Ik heb lessen gezien op alle drie de niveaus. Hierdoor ben ik erachter gekomen wat wel en niet goed bij mij past. Ook heb ik zelf lesgegeven op alle drie de niveaus. Daarnaast heb ik enkele bijeenkomsten bijgewoond met andere stagiaires, waarin we elkaar ervaringen en tips deelden. Ik heb mezelf in de afgelopen maanden goed kunnen ontwikkelen. Ook is voor mij tijdens deze stage duidelijk geworden dat ik het docentschap echt heel leuk vind en ik zeker met mijn opleiding verder wil gaan. Ik zou het Jan van Brabant college dan ook zeker aanraden als stageplek.
Evelien Westland, Jan van Brabant Molenstraat
Foto

Trion Opleidingsschool

Adres
Plaats
telefoon: 000-000 00 00
mail@mail.nl

Stedelijk College Eindhoven
Locatie Oude Bossche Baan

Oude Bossche Baan 20
5624 AA  Eindhoven
telefoon: 040-264 53 64
oudebosschebaan@stedelijkcollege.nl

Stedelijk College Eindhoven
Locatie Henegouwenlaan

Henegouwenlaan 2
5628 WK  Eindhoven
telefoon: 040-264 57 77
henegouwenlaan@stedelijkcollege.nl

Jan van Brabant College

Molenstraat 191
5701 KD Eindhoven
telefoon: 0492 - 52 22 87
info@janvanbrabant.nl